punionica

Iz najstarijeg hrvatskog vinskog podruma s radošću vam predstavljamo limitiranu seriju Mlade graševine. Ljubitelji svjetskog trenda predstavljanja mladih vina mogu uživati u prvom vinu iz berbe 2022.

U studenom 2021. godine prvi put je puštena u prodaju limitirana serija Mlade graševine. Ovo mlado lepršavo vino izuzetne svježine je probudilo veliki interes među ljubiteljima mladih vina i kod šire publike. Izlazak na tržište limitirane serije Mlade graševine 2022. događa se upravo u vrijeme tradicionalne svetkovine - Martinja, koje se u vinorodnim krajevima obilježava već desetljećima. Vino će se prodavati tijekom nadolazećih predblagdanskih i blagdanskih dana. Mlada graševina osvaja svojom izraženom svježinom te naglašenim voćnim karakterom uz aromatski profil zelene jabuke i kruške.

Sama proizvodnja mladog vina zahtjevan je proces, s obzirom na to da se svaki korak mora pažljivo kontrolirati. Od berbe, prijema, prerade grožđa te same fermentacije, sve mora biti odrađeno gotovo savršeno. Ključni trenutak nakon berbe je i brza prerada grožđa od strane naših dugogodišnjih vinogradarskih radnika. Naime, brza prerada grožđa smanjuje mogućnost pojave oksidacije u moštu. Na taj način zadržavamo sve aromatske profile sorte. Izražen voćni karakter, kako u mirisu tako i u okusu, utječe na užitak kušanja ovakvog stila vina, a postignut je kontroliranom temperaturom fermentacije. "Trenutno u podrumima naše najstarije vinarije odvija se stabilna kinetika fermentacije, moštovi su zdravi te očekujemo vina vrhunske kvalitete." poručuju iz vinarije Kutjevo.

Mlada graševina otvara novu vinsku sezonu u vrijeme kada diljem svijeta ljubitelji vina s nestrpljenjem iščekuju otkriti potencijal novih berbi, stoga ne zaboravite uživati u Martinjskim svečanostima i predblagdanskim danima uz butelju dobrog mladog vina koje će cijeli doživljaj podići na višu razinu.

Ovo jedinstveno mlado vino možete pronaći diljem ugostiteljskih objekata kao i u bolje opremljenim trgovinama, specijaliziranim vinotekama, distributera vina te na web stranici vinarije Kutjevo.