zabava

Uoči Dana Grada Rovinja i blagdana njegove zaštitnice, svete Eufemije, sinoć se na Mali mol vratio "Rovinjski festival vina" kojeg Rovinjci od milja i dalje nazivaju "Rovino".

Nakon što je prošle godine ova svim vinoljupcima znana manifestacija zbog epidemiološke situacije izostala, ove je godine održana te je usput predstavila i prvo događanje zabavnog karaktera u Rovinju za koje su bile potrebne covid potvrde.

Prvo takvo događanje od početka epidemije na malom je molu okupilo građane svih generacija, ali i brojne goste te su se svi zajedno, uz organizatore i izlagače, složili s tim da je vladala jedna posebna, vesela atmosfera.

Tako su, već tradicionalno u organizaciji Udruge "Agrorovinj", posjetitelji imali priliku kušati vina najboljih rovinjskih vinara.

Upravo je promoviranje istarskih vina, s naglaskom na autohtone sorte cilj ovog festivala, a u ponudi su se mogla pronaći čak i ekološka, te biodinamična vina.

Ove godine manifestacija je dodatno obogaćena prvim Ljetnim festivalom istarske supe, pa su tako svi zainteresirani mogli vidjeti kako se radi istarska supa, a mogli su je i degustirati iz bukalete.

Također, za vrijeme trajanja ovog festivala rovinjski su sastavi bili zaduženi za podizanje atmosfere, što im je i pošlo za rukom sudeći po brojnim građanima, ali i gostima, koji su plesali podno pozornice i oduševljeno ih pratili.

Dakle, "Rovinjski festival vina" uspješno se vratio na listu najomiljenijih događanja koja se tijekom toplijih mjeseci odvijaju u Rovinju.

Uz nadu da će ih u budućnosti dočekati još povoljnija epidemiološka situacija, organizatori navode kako će i narednih godina nastaviti s promocijom lokalnih vinara i vina na ovaj način koji je već prirastao srcu brojnim građanima, ali i posjetiteljima.

istrain.hr