butelje

Crveno vino T'ga za jug berba 2019. vinarije Tikveš osvojilo je dvostruku zlatnu medalju na najvećem i najprestižnijem vinskom natjecanju u Hong Kongu "China Wine & Spirits Awards Best Value 2021" u Kini.

Prema ocjenama žirija, zlato je dodijeljeno vinima Vranec Special Selection iz 2018. godine, Cabernet Sauvignon Special Selection 2019., kao i Domaine Lepovo Grand Cuvee iz 2016. godine. Srebro je pripalo vinu ,Vase de Pierre iz 2018. godine, dok je brončanom medaljom nagrađeno vino Тerrasse a l'Ombre iz berbe 2018.

U konkurenciji najpoznatijih svjetskih vinskih brendova dvostruko zlato kao najviše priznanje natjecanja pripalo je vinu T'ga za jug koje je ocjenjivalo više od 100 vinskih sudaca koje su nominirali najveći uvoznici vina, restorani i specijalizirane trgovine iz Kine.

Ova mnogoljudna zemlja godišnje uvoze vina za više od 20 milijardi dolara. Jedan od ključnih elemenata za formiranje cijena na njihovom tržištu su nagrade na temelju kojih potrošači grade mišljenje o vinu.

Procjenitelji "China Wine & Spirits Awards Best Value 2021" godišnje prodaju 75 milijuna boca vina i alkoholnih pića, što ovo natjecanje čini najutjecajnijim u prodaji vina i alkoholnih pića na svijetu.