kušaonica

Posavska Vinarija Pajić otvorila je novu kušaonica, potvrdila je Jelena Radovanović, marketing manager Vinarije koja se nalazi u blizini Broda u Bosni i Hercegovini.

Ona je kazala kako se proširenjem kapaciteta vinarije u 2019. godine kao i sadnjom novih vinograda stvorila potreba za ugodnijim okruženjem koji će ljubiteljima vina omogućiti potpuni ugođaj uživanja.

Našem gradu, ali i okolini ponudili smo nešto drugačiji ambijent koji omogućava bijeg iz grada i povratak uživanju u prirodi. Degustaciona sala otvorena je u novembru prošle godine te je otvorena svakim danom od 12-19 sat. U ponudi pored vina, imamo i bezalkoholna pića te hladne plate. Nudimo više od osam vrsta sireva domaćih proizvođača ali i sireve iz Italije kao i tri vrste domaće pršute. Sala prima 100 ljudi te smo do sada organizovali i različite proslave, kazala je Radovanović.

butelja

Dodala je kako je 2019. godina bila uspješna, a završili su je izbacivanjem na tržište pjenušavog vina Moment, koji je kako i piše na etiketi stvoren za posebne trenutke.
U 2020. iz naše vinarije izlazi i Chardonnay Barrique premium vino koje će sigurni smo pokupiti simpatije ljubitelja vina, rekla je Radovanović, dodajući kako je u planu i izrada premium Merlot Barrique.

Takođe ova godina će biti prepuna novih stvari, proširenja kušaonice i otvaranja kuhinje, navela je Radovanović, te poručila kako će do kraja godine Posavina imati nešto čime će svakako moći parirati poznatijem vinogorju Hercegovine.