panorama

Vinski univerzum Zagreb, festival za mlade vinare održat će se 30.1.2020. u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik, u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21 sat.

Vinski univerzum je obrazovno-promocijska vinska priredba. Glavni protagonisti festivala su mladi vinari u dobi od 18-35 godina koji svoja vina predstavljaju mladim posjetiteljima. Cilj, ideja i nit vodilja festivala je: Edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu, umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu. Svaki stol imat će svoju temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti izlagače i vina. Stoga je najvažnija snažna edukativna nota festivala koja se ostvaruje kroz riječi i entuzijazam mladih vinara. Priredba je tematski osmišljena da pruži maksimalni doživljaj mladim posjetiteljima i vinarima. Na samoj priredbi bit će pratećih sadržaja (dvije edukativne radionice), a vinarima ćemo kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti nove prodajne kanale za novu ciljnu publiku.

Vinski univerzum prvi put je organiziran u prosincu 2015. u Ljubljani gdje je polučio velik uspjeh. Priredbu je tada posjetilo preko 700 mladih, koji su preko mladih vinara, različitih radionica i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. osmišljen je po uzoru na slovenski model, ali je u potpunosti prilagođen hrvatskim vinarima i uvjetima.

Festival se organizira uz podršku Kluba studenata Agronomskog fakulteta (gdje je održana i prva promocija događaja na 4.AgroAdventu, u prosincu 2019.); HSK (Hrvatskog sommelier kluba) i Turističke zajednice zagrebačke županije. Zainteresirani vinari još se mogu prijaviti, do 20.01. ili do popunjenja izlagačkih mjesta.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 90 kn u sustavu Entrio, a pred sam događaj cijena je 120kn. www.entrio.hr/event/1-vinski-univerzum-zagreb-7160

Više informacija:

vinskiuniverzumzagreb@gmail.com

Marija Vukelić. prof., voditeljica projekta / marijavukeliczg@gmail.com

Dino Šimunec, mag. ing. agr., stručni suradnik / dino.simunec9@gmail.com