točenje

Na dvanaestom Međunarodnom festivalu vina i gastronomije "Sarajevo Vino fest" sudjelovalo je oko 60 izlagača, najboljih proizvođača vina i gastro proizvoda iz Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Osim iz BiH, na tom festivalu sudjelovali su i izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Posredstvom distributera Festival je bio prilika i probati vina iz Francuske, Italije, Španjolske, Portugala, Amerike, Novog Zelanda…

Posjetitelji su mogli uživati u vinima domaćih vinarija "AG Međugorje", "Matić", "Keža", "Vukoja", "Ostojić", "Jungić", "Marijanović", "Hercegovina vino", "Tolj", "Vilinka", "Anđelić", "Hercegovina Produkt", "Vučić", "Buntić", "Sivrić", "Povratak", "Hepok", "Zadro", "Andrija", "Petijević"…
Sve je odlično organizirano. Od smještaja, ambijenta, posjetitelja, zabavnog programa. Sve pohvale idu na račun organizatora. Ovo je regija u malom – kaže Josip Tolj, iz vinarije Tolj iz Čitluka.

Uz dobru ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetitelji u hotelu Holiday dva dana su uživali i u zanimljivim muzičkim sadržajima.

Na "Sarajevo vino festu" uživale su brojne javnosti poznate osobe iz BiH kao što su Adin Hebib, Tanja Đurović, Dario Delibašić, Dejan Radović, Mirsad Ćatić Čuperak.
Godinama dolazim na ovaj odličan festival. Čestitam organizatorima što su ponovo, na jednom mjestu, okupili najbolje vinare iz BiH i regiona. Sreo sam mnogo prijatelja među kojima je i Andrija Vasilja u čijim vinima iz Međugorja uživam decenijama – rekao je Adin Hebib, saopćili su organizatori.