zgrada

U sklopu proslave Feste Sv. Vlaha 2. veljače održat će se osma Festa od vina - manifestacija u organizaciji ŽK Dubrovnik i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije te uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije. Festa se održava osmu godinu zaredom, te je postala tradicionalna manifestacija u promociji vina Dubrovačko-neretvanske županije.

Kao i prethodnih godina, događanje će se održati na Kandeloru, 2. veljače, u dubrovačkoj Gradskoj kavani od 11 do 17 sati.

Najbolja vina županijskih vinara moći će se kušati i kupiti po promotivnim cijenama.

U ponedjeljak, 4. veljače, indijska tvrtka Kamtech posjetit će HGK - Županijsku komoru Dubrovnik.

Kamtech je konzultantska tvrtka koja je provela više od 500 projekata diljem svijeta i dobitnica je nekoliko prestižnih međunarodnih nagrada.
Glavna su tema posjeta mogućnosti suradnje s hrvatskim tvrtkama koje se bave tehnologijom, IT-jem, turizmom i preradom poljoprivrednih proizvoda.

Istog dana, 4. veljače, U ŽK Virovitica, pod predsjedanjem voditelja Grupacije i voditelja PJ Voćarstvo i vinogradarstvo u PP Orahovica Josipa Tokića, održat će se 24. sjednica Grupacije vinogradarstva i voćarstva ŽK Virovitica, na kojoj će se raspravljati o aktualnom stanju u vinogradarstvu i voćarstvu na području Virovitičko-podravske županije.

Članovi Grupacije razmotrit će i način prezentacije na 24. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se održati u Virovitici, 15. - 17. ožujka, kao i mogućnosti sudjelovanja na ostalim promotivnim manifestacijama, u zemlji i inozemstvu, posredstvom i u organizaciji ŽK Virovitica.

U utorak, 5. veljače, u Županijskoj komori Split, održat će se sjednica Sekcije Zajednice obiteljskog turizma.

Na 6. sjednici Sekcije će se razgovarati o aktualnoj temi određivanja visine paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području jedinica lokalnih samouprava u Splitsko-dalmatinskoj županiji, te o organizaciji nadolazećega nacionalnog Foruma obiteljskog smještaja, koji će se krajem ožujka održati u Splitu.

Istog dana, u utorak 5. veljače, u Osijeku u 10:30 sati, Hrvatska banka za obnovu i razvitak uz potporu HGK - ŽK Osijek organizira info-radionicu namijenjenu predstavnicima jedinica lokalnih i regionalnih samouprava, a čiji je cilj informirati predstavnike o mogućnostima koje im pružaju financijski instrumenti ESIF Krediti za energetsku učinkovitost u zgradama javnog sektora i ESIF Krediti za javnu rasvjetu, a koji su financirani sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

U srijedu, 6. veljače, HGK ŽK Rijeka, Bulevar oslobođenja 23, 14 sati, HGK s tvrtkom Maxfin d.o.o. organizira ciklus radionica govorničkih vještina.
Na radionicama će se analizirati individualne situacije stresa i treme, radit će se na njihovu savladavanju, obrađivati tema planiranja vremena (time management) koja je povezana s komunikacijom te učiti tumačiti i razumjeti ponašanje i govor tijela svoga sugovornika.

Istoga dana, 6. veljače, partneri u sklopu projekta ECO-NautiNET sudjelovat će na trećem projektnom sastanku u Izoli (9:30 sati Hotel Cliff Belvedere, Dobrova 1). Na sastanku će se, među ostalim, raspravljati o dosad ostvarenim aktivnostima te definirati aktivnosti za narednih šest mjeseci. Među ostalim, raspravljat će se i o izradi online platforme. ECO-NautiNET je projekt br. 398 koji je u sklopu INTERREG ADRION programa transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II).

Od 6. do 8. veljače na Međunarodnom sajmu voća i povrća Fruitlogistica, u Berlinu, Hrvatska gospodarska komora organizira izlaganje tvrtki Fragaria, RABO, Primacošped, Veemee, Simpak usluge i OPG Marijan Balić. Riječ je o najvažnijem svjetskom sajmu u sektoru svježeg voća i povrća na kojem će izlagati više od 3000 tvrtki iz 130 zemalja. Očekuje se oko 80.000 poslovnih posjetitelja.

Također, 8. veljače, u sklopu ovogodišnjeg sajma Adriatic Gastro Show, ŽK Split organizira panel "Ruralni turizam 365 Splitsko-dalmatinske županije" (Spaladium Arena u 11 sati). Panelom se žele predstaviti potencijali ruralnog turizma, izložiti primjeri dobre prakse te otvoriti put jačeg razvoja ovog značajnog i još uvijek nedovoljno razvijenog segmenta turizma. Sudjelovat će predstavnici turističkih zajednica i drugih relevantnih turističkih subjekata iz Hrvatske i inozemstva.