panorama

Vinarija 'Miraval', koja je u vlasništvu bivših supružnika Brad Pitta (55) i Angeline Jolie (43), kreirala je novo vino pod nazivom 'Studio'. Vino će se lansirati 5. ožujka ove godine.

Osim minimalističke etikete na bočici s dizajnerskim znakovima, koji podsjećaju na industriju parfema, novi rosé spoj je Cinsaulta, Grenaša, Vermentina i manje poznate sorte Tibouren. 'Studio' je rezultat suradnje s obitelji Perrin, koji su vlasnici Chateau Beaucastela.

Lansiranje 'Studija' praćeno je uspjehom 'Miraval roséa', koji je debitirao 2012. Inspiracija potiče iz glazbenog studija, koji je na imanju na sjeveru Provanse napravio prethodni vlasnik i jazz glazbenik Jacques Loussier (84). Nekoliko svjetski poznatih bendova tamo je snimalo, poput Pink Floyda i AC/DC-a.

Dosad još nije procijenjena vrijednost vina pa se još uvijek ne zna koja će mu biti cijena, rekao je glasnogovornik Miravala. Također, potvrdio je da su Brad i Angelina i dalje vlasnici imanja, iako se pričalo da je stavljena na prodaju zajedno s vinogradima i dvorcem nakon razvoda. Te je glasine opovrgnuo Marc Perrin kojemu su Jolie i Pitt prije dvije godine povjerili vinograde.