utovar

Iz Vinarije Čitluk za azijsku državu Nepal prošloga tjedna isporučen je prvi kontejner s 13.500 butelja vrhunskih i visoko kvalitetnih vina. Prva je to isporuka iz Bosne i Hercegovine za tu daleku južnoazijsku zemlju.

Dalibor Lasić, voditelj prodaje Vinarije Čitluk, naveo je kako od ukupne količine Vinarija Čitluk trenutno izvozi više od 60 posto svojih proizvoda.
Poznato je da Vinarija Čitluk ima jako veliku tradiciju izvoza svojih kvalitetnih i vrhunskih vina. Stoga me posebno veseli što je ovo prva isporuka našeg vina u jednu daleku zemlju kao što je Nepal. Čitava pošiljka se sastoji od naših vrhunskih vina i specijalnih edicija. Riječ je o sljedećim vinima: Brocco prestige sec, Žilavka Mostar, Kameno, Blatina de broto, Cabernet Sauvignon, Teuta Blatina, Blatina Barrique i Blatina Grand Cru., što predstavlja raznovrstan asortiman bijelih i crvenih vrhunskih vina kao i pjenušca koji je dobiven klasičnom metodom. Put za Nepal je dug, a transport je vrlo složen gdje se prilikom isporuke kombinira kamionski, brodski i željeznički transport - istaknuo je Lasić te dodao kako postoji vjerojatnost za nastavak suradnje s kupcima iz Nepala.

Vinarija Čitluk proizvodi vrhunska vina od svog osnutka 1957. godine, a danas ih izvozi u više 20 zemalja s četiri kontinenta.
Jako nas veseli kada nam netko pošalje mail ili sliku gdje su se slikali s našim vinima u Chicagu, Shenzhenu, Dubrovniku, Tel Avivu, Melbourneu i drugim velikim svjetskim gradovima. To nas jako veseli da imamo zadovoljne kupce na svim stranama svijeta. Vrlo brzo možemo očekivati i jednu sliku s našim vinima s Himalaja - rekao je na kraju Dalibor Lasić, voditelj prodaje u Vinariji Čitluk.

brotnjo.info