vinari

Turistička zajednica područja Dravski peski, koja pod svoje okrilje okuplja Općine Kalinovac, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete i od nedavno Ferdinandovac, nastavlja s popularizacijom enogastro ponude Podravine diljem Hrvatske.

TZ područja Dravskih peski tako je posjetila Istru te u sklopu manifestacije PetiVina u Općini Pićan predstavila turističku ponudu u kojoj su glavnu riječ imali vinari s područja Kloštra Podravskog.

Svoja vrhunska vina promovirali su Franjo Budrović, Ivan Koren, Ivan Topolovčan, Zdenko Janči, Boris Bobonj, Alen Ban i Matej Šipek, dok je za gastronomski dio ponude bila zadužena sirana obitelji Imbrišić.
Posjet istarskim kolegama bio je iznimno uspješan i vratili smo se puni dojmova. Istra je priča za sebe u turističkom smislu, no da i kontinentalna Hrvatska ima što za reći po pitanju turizma i ponude, pokazali smo predstavivši naša vrhunska vina i sireve koji su, slobodno mogu reći, oduševili posjetitelje manifestacije - kazao je Alen Janći, voditelj TZ područja Dravski peski.

Na manifestaciji u Općini Pićan sudjelovalo je osam vinara s područja Kloštra Podravskog.