sajam

Uz vrhunska vina, ukusne zalogaje i ugodan ambijent sutra će početi 11. Internacionalni vinski i gastro festival "Vinosaur 2018", u turističko-ugostiteljskom kompleksu "Stara Ada - Ostrvo" u Banjaluci.

Ovaj festival, koji će trajati do petka, organizuje tvrtka "Frutela Group" iz Banjaluke.

Sa ciljem kvalitativnog unapređenja, napravljene su značajne promjene u konceptualnom i organizacionom smislu proširenjem izložbenog i degustacionog prostora i uvođenjem novih gastro i edukativnih sadržaja, čime je 'Vinosaur' prerastao okvir malog vinskog salona, te se od ove godine održava pod imenom Internacionalni vinski i gastro festival 'Vinosaur', kazali su organizatori.

Dodali su kako će na festivalu biti predstavljeno više od 400 različitih vinskih etiketa i kako će sudjelovati preko 60 vinarija iz BiH, zemalja okruženja i mnogih značajnih europskih i svjetskih vinskih regija, kao i 25 izlagača u gastro segmentu.

Među vinarijama koje sudjeluju na festivalu su i "Podrumi Vukoje 1982" te "Vinarija Jungić" iz BiH, "Vinarija Kovačević" iz Srbije, Vinarija "Villa Sandi" iz Italije.

Festival je oba dana otvoren za posjetitelje u vremenu od 17 do 22 sata, a ulaznice u pretprodaji po cijeni od 25 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima u Banjaluci: "Kuća pića", Branka Popovića 41b; "Wonderland Gift Shop", Srpska 99; te na dane održavanja festivala na ulazu u kompleks "Stara Ada".

Nezavisne novine