Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu, 11. veljače 2017.

portal o vinu

S veseljem najavljujemo prvi hrvatski Salon pjenušavih vina u organizaciji slovenske tvrtke RadoStne priredbe, s 20.godišnjim iskustvom organiziranja vinskih događaja u Sloveniji i uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i i SLO-CRO Poslovnog kluba.

U novu, jubilarnu godinu u kojoj se slavi 20 godina RadoStnih priredbi, naši susjedi ulaze sa sloganom "Neka jubilej započne u velikom stilu, neka započne s mjehurićima".

U čast jubileja, prvi put u povijesti RadoStnih priredbi, organizira se priredba izvan granica Slovenije. Tjedan dana prije "4. Salona penečih vin" u Ljubljani, organizira se "Salon pjenušavih vina" u Zagrebu.

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu održat će se u samom centru grada, u dvorani Jelačić hotela Dubrovnik s divnim pogledom na Trg bana Jelačića. Salon će biti organiziran po istom modelu kao Ljubljanski - okupit ćemo najbolje proizvođače pjenušavih vina, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, njihove vrhunske pjenušce i brojne ljubitelje pjenušavih vina.

Naša je misija jasna - širenje i podizanje razine kulture vina putem edukacije, stoga ćemo organizirati dvije vođene degustacije za posjetitelje, u dvorani Mažuranić, ističu organizatori.

Salon teži eleganciji, ciljanoj vinskoj publici s unaprijed definiranim i ograničenim brojem izlagača i ulaznica za posjetitelje, a poseban će mu ugođaj dati sjajan glazbeni program.

Vinari

En Primeur, prvo kušanje mladih vina okupilo je ove godine zajedno tri vinske udruge - Graševinu Croaticu, Vina Dalmacije i Bregovitu Hrvatsku čiji su članovi zajednički predstavili mlade graševine,...

Prezentacije

En Primeur, prvo kušanje mladih vina okupilo je ove godine zajedno tri vinske udruge - Graševinu Croaticu, Vina Dalmacije i Bregovitu Hrvatsku čiji su članovi zajednički predstavili mlade graševine,...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...