portal o vinu

S veseljem najavljujemo prvi hrvatski Salon pjenušavih vina u organizaciji slovenske tvrtke RadoStne priredbe, s 20.godišnjim iskustvom organiziranja vinskih događaja u Sloveniji i uz potporu Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu i i SLO-CRO Poslovnog kluba.

U novu, jubilarnu godinu u kojoj se slavi 20 godina RadoStnih priredbi, naši susjedi ulaze sa sloganom "Neka jubilej započne u velikom stilu, neka započne s mjehurićima".

U čast jubileja, prvi put u povijesti RadoStnih priredbi, organizira se priredba izvan granica Slovenije. Tjedan dana prije "4. Salona penečih vin" u Ljubljani, organizira se "Salon pjenušavih vina" u Zagrebu.

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu održat će se u samom centru grada, u dvorani Jelačić hotela Dubrovnik s divnim pogledom na Trg bana Jelačića. Salon će biti organiziran po istom modelu kao Ljubljanski - okupit ćemo najbolje proizvođače pjenušavih vina, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, njihove vrhunske pjenušce i brojne ljubitelje pjenušavih vina.

Naša je misija jasna - širenje i podizanje razine kulture vina putem edukacije, stoga ćemo organizirati dvije vođene degustacije za posjetitelje, u dvorani Mažuranić, ističu organizatori.

Salon teži eleganciji, ciljanoj vinskoj publici s unaprijed definiranim i ograničenim brojem izlagača i ulaznica za posjetitelje, a poseban će mu ugođaj dati sjajan glazbeni program.