portal o vinu

Poznato je da se u raznim krajevima u različite dane počinje kušati opojno i mirisno mlado vino. Članovi obitelji Ćorić, vlasnici tvrtke "Podrumi Andrija" u Paoči, Čitluk, kušanje i blagoslov mladoga vina tradicionalno organiziraju krajem studenoga uz blagdan sv. Andrije. Tako će biti i u petak, 25. studenoga, kada će obitelj Ćorić, u spomen na pok. Andriju Ćorića, osnivača Podruma Andrija, u podrumu u Paoči za brojne prijatelje i poslovne partnere upriličiti "Andrinje 2016." - blagoslov i kušanje mladog vina, koje će se održati pod simboličnim nazivom "Uvijek žedan, nikad pijan".

Od Miroslava Ćorića, direktora Podruma Andrija, doznali smo da su na ovogodišnje Andrinje pozvani brojni poslovni prijatelji iz 15-ak europskih zemalja u koje se izvoze glasovita vina "Andrija", ali i mnogi domaći gosti i uzvanici, iskusni vinogradari i vinari, poslovni partneri i uglednici iz političkog, gospodarskog, kulturnog i javnog života čitlučke i susjednih općina, županija i Federacije BiH. Bit će to prigoda za uručivanje priznanja i nagrada zaslužnim vinogradarima-kooperantima, poslovnim partnerima i vinoljupcima.

Najavljeno je, također, da će iz Križevaca na Andrinje doći i "biskup" sv. Martin s "pajdašima" koji će obaviti tradicionalnu ceremoniju "krštenja" mladoga vina i uveseljavati nazočne.

Sve je to jamstvo da će nekoliko stotina gostiju i uzvanika do kasno u noć uživati kušajući vrhunska bijela, ružičasta i crna vina "Andrija" i domaće broćanske specijalitete, a za potpuni ugođaj pobrinut će se brojni glazbenici i tamburaši. Bit će upriličena akcijska prodaja bijelih, ružičastih i crnih vina "Andrija" po vrlo povoljnim cijenama.