Vino s marihuanom osvaja Ameriku

portal o vinu

Američka savezna država Kalifornija ima možda i najblaže zakone u vezi konzumiranja marihuane - u svrhe liječenja naravno.

Svakodnevno se kompanije trude što bolje probiti na to tržište, koje je još uvijek nezasićeno pa mnogima daje potencijal za uspjeh.

Da su otišli korak naprijed govori i činjenica o pojavi raznih proizvoda na bazi marihuane.

Takav proizvod je vino od marihuane. Naime, dok se u mnogim drugim državama posebno zabranjuje miješanje marihuane i alkohola, te prodaja marihuane uopće, Kalifornija nema takav zakon. Danas je vino od marihuane postalo popularno piće, ali se pojavilo još mnogo prije legalizacije ove lake opojne droge.

Marihuana se u vino dodavala još sredinom 80-tih, baš u Kaliforniji, ali protuzakonito i samo u odabranom društvu.

Metoda dodavanja marihuane u vino je zapravo fascinantna. Kalifornijski vinari uz pomoć infuzije obogaćuju najbolje vrste vina. Isto tako, da bi imali što bolju kvalitetu vina, posebno se brinu u odabiru vrste ove biljke. Najčešće se u vino stavljaju hibridi rodova koji su posebno uzgajani za što bolju stimulaciju. Vrste sativa ili indika ne djeluju najbolje u kombinaciji sa alkoholom, zbog čega ih se izbjegava koristiti u ovim vinima.

Vinari tijekom proizvodnje ovog vina, stavljaju oko pola kilograma kanabisa u bačvu tijekom procesa fermentacije. Na taj način se alkohol najbolje sjedini sa THC-om. Proces fermentacije pretvara šećer iz grožđa u alkohol, a kasnije taj alkohol iz kanabisa izvlači THC. Ovakav postupak traje i do devet mjeseci.

Ljudi koji su pili ovo vino kažu da je riječ o posebnom doživljaju.

Vino obogaćeno marihuanom ima posebnu zelenkastu boju, i poprilično visoku cijenu. Za bocu ovog posebnog vina platit će te između 120 i 150USD. Cijena varira ovisno o proizvođaču.

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Tri sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić iz Vranja, koje već šest godina proizvode vina, osvajaju nagrade i tržišta. Vinarija "Aleksić" osnovana je 2005. godine u Vranju, a 2009. prvi put plasirala...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...