portal o vinu

Po prvi put, tri vrhunska Tikveš vina osvojila su medalje na najvećem i od strane kupaca najcjenjenijem vinskom natjecanju na azijskom kontinentu, održanom u Hong Kongu u Kini. Na ovogodišnjem China Vine & Spirits 2016. u konkurenciji je bilo više od 5.000 globalnih vinskih brendova, a zlatnu medalju osvojilo je crveno terroir vino Barovo iz 2013. godine i bijelo vino Alexandria cuvee 2015. godine, a crveno vino Alexandria cuvee iz 2014. dobilo je srebrnu medalju.

Karakteristika ovog renomiranog vinskog natječaja je da su medalje za najbolje vina dobijene od vinskih sudaca koji su predstavnici najvećih uvoznika vina, restorana, hotela, specijaliziranih prodavnica i maloprodajnih lanaca u Kini, koji tačno znaju šta žele potrošači na kineskom tržištu.

"Napravili smo zaista veliki uspjeh u Kini. Činjenica je da je ovo natjcanje nagrađeno od strane onih koji prave vino i naručuju i zato nas ohrabruje da ove osvojene medalje imaju veliki značaj u povećanju plasmana naših vina na kinesko tržište" - objašnjava generalni direktor vinarije Tikveš Igor Ilievski, dodajući da očekuje da će ove nagrade "otvoriti vrata na kineskom tržištu i drugim kvalitetnim vinima iz regiona."

Dvije zlatne medalje za Domaine Lepovo Grand Cuvee

Makedonsko superluksuzno vino Grand Cuvee berba iz 2013. proizvedeno u vinariji Domaine Lepovo, osvojilo je dvostruke zlatne medalje na China Vine & Spirits 2016. Sa ovim priznanjem, ovo vino i brend Domaine Lepovo definitivno se probijaju među vina i proizvođače najpoznatijih vinskih regija u Europi i Americi koji čine vinsku elitu i koja su uglavnom "rezervirana" za najtrofejnije na prestižnim vinskim natjecanjima.