U Rijeci Crnojevića svečano otvorena Galerija vina

portal o vinu

U Rijeci Crnojevića sinoć je, u prisustvu brojnih građana, svečano otvorena Galerija vina.

Otvarajući objekat, gradonačelnik Bogdanović istakao je činjenicu da je ideja o otvaranju galerije realizovana u kratkom vremenskom okviru.
"Već na samom početku, kada je i naša gradska uprava donijela odluku da pruži punu podršku i podsticaj ovoj investiciji, bilo je jasno da je riječ o veoma značajnom projektu za ovaj kraj. No, iznad svega, taj projekat predstavljao je primjer dobre ideje u kontekstu valorizacije resursa kojima raspolaže naše ruralno područje" - naveo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako je riječ o objektu u kojem će proizvođači vina sa teritorije Prijestonice Cetinje dobiti novu mogućnost u pogledu distribucije, plasmana i prodaje svojih proizvoda.
"Na taj način, uvjeren sam, ne samo da ćemo afirmisati proizvode naših vinogradara, već ćemo im pružiti dodatnu mogućnost u pogledu rasta zarade od bavljenja poljoprivrednom djelatnošću. Siguran sam da će već od danas ovaj objekat postati nezaobilazno mjesto za druženje i degustaciju vina, kako naših sugrađana, tako i turista koji posjećuju Rijeku Crnojevića. - istakao je on.

Vlasnik galerije Aleksandar Bogojević izrazio je posebnu zahvalnost Prijestonici Cetinje na saradnji, ali i podršci koju mu je pružila kroz implementaciju investicionih olakšica, prepoznajući njegov projekat kao jedan od vitalnih u ovom dijelu teritorije Prijestonice Cetinje.

Galerija zauzima površinu od stotinu metara kvadratnih, a u njemu će se naći veliki izbor vina crnogorskih proizvođača.

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Tri sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić iz Vranja, koje već šest godina proizvode vina, osvajaju nagrade i tržišta. Vinarija "Aleksić" osnovana je 2005. godine u Vranju, a 2009. prvi put plasirala...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...