portal o vinu

Vise od 300 stanovnika Novalje i njihovih gostiju ispunilo je u subotu navečer maleni Trg Alojzija Stepinca na drugom međunarodnom festivalu hrane i vina Wine Fashion Showu.

Na jedinstvenoj vinskoj reviji izabrane su najljepše opremljene vinske boce koje su publici predstavile djevojke iz plesne skupine Kissa odjevene u tradicionalne nošnje otika Paga.

Vina je predstavilo dvadesetak vinarija iz svih krajeva Hrvatske. Žiri, kojem je predsjedao glumac Goran Grgić, najljepšima je medju pjenušcima proglasio Kraljicu zelinske obitelji Puhelek Purek, a među bijelim vinima jedinstveni Plavac mali sivi, prirodni mutant crnog plavca vinarije Grgurević s Pelješca.

Nagradu za najljepšu bocu ružičastog vina dobio je Opolo bračke vinarije Stina, a za crno vino nagrađena je podravska vinarija Kostanjevec.

Gosti su mogli kušati nagrađena i sva ostala vina te ih upariti sa specijalitetima poput paškog sira, jela od janjetine, tune te slastica koje su donijeli otočki proizvođači i ugostitelji.

Priredba ima i humanitarni karakter pa je prihod od ulaznica, nešto više od 7000 kuna, uplaćen zadarskoj Udruzi Cukrići koja pomaže djeci oboljeloj od dijabetesa. Sljedecih godina planiraju se i turneje po drugim hrvatskum gradovima.

24sata