Birali najljepše boce i uživali u janjetini

portal o vinu

Vise od 300 stanovnika Novalje i njihovih gostiju ispunilo je u subotu navečer maleni Trg Alojzija Stepinca na drugom međunarodnom festivalu hrane i vina Wine Fashion Showu.

Na jedinstvenoj vinskoj reviji izabrane su najljepše opremljene vinske boce koje su publici predstavile djevojke iz plesne skupine Kissa odjevene u tradicionalne nošnje otika Paga.

Vina je predstavilo dvadesetak vinarija iz svih krajeva Hrvatske. Žiri, kojem je predsjedao glumac Goran Grgić, najljepšima je medju pjenušcima proglasio Kraljicu zelinske obitelji Puhelek Purek, a među bijelim vinima jedinstveni Plavac mali sivi, prirodni mutant crnog plavca vinarije Grgurević s Pelješca.

Nagradu za najljepšu bocu ružičastog vina dobio je Opolo bračke vinarije Stina, a za crno vino nagrađena je podravska vinarija Kostanjevec.

Gosti su mogli kušati nagrađena i sva ostala vina te ih upariti sa specijalitetima poput paškog sira, jela od janjetine, tune te slastica koje su donijeli otočki proizvođači i ugostitelji.

Priredba ima i humanitarni karakter pa je prihod od ulaznica, nešto više od 7000 kuna, uplaćen zadarskoj Udruzi Cukrići koja pomaže djeci oboljeloj od dijabetesa. Sljedecih godina planiraju se i turneje po drugim hrvatskum gradovima.

24sata

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Tri sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić iz Vranja, koje već šest godina proizvode vina, osvajaju nagrade i tržišta. Vinarija "Aleksić" osnovana je 2005. godine u Vranju, a 2009. prvi put plasirala...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...