Egzotične arome i elegantne strukture vina obitelji Dudin

portal o vinu

Iz najpoznatijeg vinorodnog lokaliteta Makedonije, iz Tikveša dolazi nam još jedna serija sjajnih vina koja proizvodi obitelj Dudin.

Vrhunska vina proizvode od 1989., a 2004. godine modernizirali su cjelokupnu proizvodnju. Makedonci su sve prisutniji na hrvatskom vinskom tržištu, a zbog cjenovne prihvatljivosti i kvalitete, dobro prolaze kod ovdašnjih ljubitelja vina.

Iskustva i znanje u proizvodnji vina kod Dudina prenose se s generacije na generaciju.

Temjanika Anja bijelo je vino kojim se osobito ponose, posebno imenom. Naime, Anja ju je nazvao američki diplomat Philip T. Reeker.
Na stolu će se naći i u svijetu nagrađivani Chardonnay Barrique i Merlot Barrique te Cabernet Sauvignon. Vinarija Dudin godišnje proizvede do 500.000 litara vina, a modernizirani pogoni omogućuju im praćenje svakog stadija proizvodnje vina, posebno pri čuvanju, skladištenju vine te održavanju temperature.

Zahvaljujući ljubavi i entuzijazmu obitelji Dudin te vrhunskim uvjetima, vina koja proizvode egzotičnih su aroma i elegantne strukture. Ono što se u proizvodnji generacijama nije promijenilo jest odluka da se u uzgoju grožđa ne koristi pesticida i herbicida. Da bi dobili željenu kvalitetu svojih vina, puno pažnje posvećuju optimalnim razinama kiselina i šećera.

Večernji list

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Tri sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić iz Vranja, koje već šest godina proizvode vina, osvajaju nagrade i tržišta. Vinarija "Aleksić" osnovana je 2005. godine u Vranju, a 2009. prvi put plasirala...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...