portal o vinu

Vinskim balom na kojem su vinogradarima uručena priznanja za kvalitetu vina, završena je 23. po redu Izložba mladih vina u organizaciji ludbreške udruge Trsek, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Ludbrega.

Prije samog otvorenja izložbe u petak 23.siječnja održano je stručno predavanje. Izložbu je otvorio Predrag Štromar, župan Varaždinske županije.
"Čestitam svima na rezultatima. Godina je bila teška i nadam se da se u narednih 20, 30 godina neće ponoviti. Bez obzira na tešku godinu, broj srebrnih medalja govori da ćemo nešto napraviti od tih sada još mladih vina. Županija će i nagodinu financijski podržati izložbu jer ovakvim natjecanjima podiže se kvaliteta vina a tada se lakše proda proizvod u koji ste uložili trud i rad." - naglasio je župan Štromar.

Zlatnom medaljom ocijenjeno je devet vina, srebrnom medaljom njih 168, broncom 60, a 12 vina dobilo je priznanje. Tek 13 vina bilo je neocijenjeno.

"Za nas je proizvodnja vina jedna od važnih djelatnosti naših poljoprivrednika, ne samo hobista i amatera već nam je želja da u budućnosti svojim kvalitetnim vinima možemo konkurirati i poznatijim proizvođačima." - kazao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Interes vinogradara i podrumara za ovu izložbu uvijek je velik, djelomično i zbog stručnosti enologa-ocjenjivača na čelu s prof. Dubravkom Premužić.

"Naša izložba ima dugogodišnju tradiciju, zahvaljujem svima koji su i ove godine donijeli vino na ocjenjivanje. Granice našega kraja odavno smo prerasli. Rezultat je to dugogodišnjeg rada naših vinogradara." - rekao je Zlatko Brunčić, predsjednik udruge vinogradara Trsek.

ludbreg.hr