Goriška brda: Vina Villa Brici light prisutna u danskim trgovinama

portal o vinu

Nakon posjeta sjevera Europe, iz vinskog podruma Goriška Brda pripremili su priopćenje za našu internetsku stranicu. U Danskoj će briška vina biti vrlo dobro zastupljena.

"Očekujemo da ćemo u Danskoj osnažniti prodaju u trgovačkim lancima, kao i u gastronomskom HORECA sektoru, koji je za nas još uvijek posebno važan. U trgovinama ćemo biti prisutni prvenstveno s linijoma Villa Brici light, a u HORECA i specijaliziranim trgovinama (wine shops) s ostalim linijama vrhunskih vina, Quercus, Krasno, Bagueri i A Plus", izjavila je predstavnica za izvoz u tvrtki Vinska klet Goriška brda d.o.o., Neja Škrinjar.

Na dansko je tržište tvrtka stupila prije pet godina. U početku su se povezali s jednim od uspješnih tamošnjih vinskih klubova te tako postigli prve, iako skromne, prodajne rezultate. Nakon višegodišnjeg sustavnog ulaganja u dansko tržište, u razdoblju su između 2010. i 2012. povećali prodaju, pridobili dodatnog distributera i proširili asortiman vina koji su nudili danskim ljubiteljima vina.

Godine 2012. na tom su tržištu zabilježili pad budući da su se tada znatno povećala davanja na uvozna vina. U posljednje se vrijeme prilike na danskom tržitu poboljšavaju i u budućnosti se očekuje povećanje potrošnje uvoznih vina, povjerila nam je sugovornica.

Prošli su tjedan predstavnici vinskog podruma zajedno sa slovenskom delegacijom posjetili Dansku kako bi učvrstili suradnju s tom regijom.
"Od posjeta očekujem povećanje poslovnih kontakata i prodaje na tom tržištu", zaključuje Škrinjareva.

instore.hr

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Tri sestre Dragana, Maja i Marija Aleksić iz Vranja, koje već šest godina proizvode vina, osvajaju nagrade i tržišta. Vinarija "Aleksić" osnovana je 2005. godine u Vranju, a 2009. prvi put plasirala...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...