kušanje

Ispod grozdova zvijezda i nadomak mora započet će prvo romantično druženje s vinom!

U četvrtak i petak 23. i 24. lipnja u Beach baru Siparis Plava laguna Resort Katoro Polynesia (bivši FKK) starta pilot projekt, ljetni Istria Wine Fest. Riječ je o prvoj skupnoj vinskoj manifestaciji na Umaštini koja će okupiti renomirane istarske vinare u predivnoj i netaknutoj prirodi, pravoj vinskoj oazi u neposrednoj blizini mora. Manifestacija je prilagođena posjetiteljima koji se ne bave vinom profesionalno, nego tek otkrivaju svijet vina i uživaju konzumirajući ga što će ovom zgodom ostvariti u opuštenoj atmosferi kušanjem čuvenih vina-uspješnica desetak renomiranih vinara iz cijele Istre, a čiji će se vinski proizvodi i prodavati po povoljnim cijenama. Na štandovima će izlagati: Vinarije Coslovich, Fiore, Matić, Prelac, Ravalico, Sosich, Tomaz, Veralda, Visintin, Vivoda, kao i Pivovara Vergal, Count's drinks - premium crafted drinks i Villa Istriana - morski specijaliteti.

Festival je organiziran po principu promenadnog kušanja, na način da posjetitelji mogu obilaziti stolove s izlagačkim mjestima, degustirati vina i direktno od proizvođača saznati detalje o kušanom vinu - svojstva, cijenu, količine i sve druge potrebne informacije. Cijena po ulaznici je 100 kn u što je uključena čaša, bon u vrijednosti 20 kn i narukvica.

U okviru festivala održava se i edukativni vinski program od strane Istra Wine.

Organizatori festivala T.M.Team j.d.o.o. i Beach bar Siparis, vodeći pokrovitelj je Jamnica, a informacijsku podršku pruža Turistička zajednica Umag.

Glas Istre