kušanje

Poslije dvije godine stanke zbog epidemioloških restrikcija, ekskluzivna vinska manifestacija u regiji Grand Tasting vraća se u Beograd 26. marta 2022. godine.

U hotelu Metropol Palace od 13 do 20 sati ljubitelji vina imat će priliku na jednom mjestu u jednom danu probati izbor najboljih vina u regiji, brojna od njih nedostupna na tržištu, vina koja će na ovu jedinstvenu manifestaciju stići izravno iz privatnih arhiva vinarija.

Središnje mjesto zauzet će 30 odabranih vinara i vinarija s prostora nekadašnje Jugoslavije, dok će u pratećem programu biti predstavljena Selekcija regionalnih narančastih vina.

U Beograd za ovu priliku dolaze s najboljim vinima najveća imena iz vinskog svijeta regije.

Tako iz Slovenije dolaze vina iz vinarija Batič, Jakončič, Simčič, Istenič, Movia, Sirk, Podverščič, Prus, sve ugledna imena u svjetskim okvirima. Iz Hrvatske stiže najbolje hrvatsko crveno vino posljednjih godina Santa Elisabeta istarske vinarije Benvenuti, a tu su još i Enjingi, Clai, Roxanich, Korta Katarina, Degrassi, Kozlović, Bibich, Boškinac, Matošević, zatim iz Bosne i Hercegovine Vukoje, Nuić i Jungić, od makedonskih vinarija Tikveš i Chateau Kamnik, te Plantaže i Knežević iz Crne Gore.

Srbiju će na ovoj ekskluzivnoj vinskoj manifestaciji predstavljati Aleksandrović, Temet, Radovanović, Kovačević, Cilić, Milijan Jelić, Vino Budimir, Vinarija Zvonko Bogdan, Deurić, Erdevik, Maurer, Bikicki i veliko prošlogodišnje otkriće, sasvim nova vinarija Probus Vineyards.

Posebni gosti manifestacije bit će turska vinarija Chamlija, koja u Beograd donosi najskuplje tursko vino ikada, cabernet Django 2016 napravljeno u svega 2.000 boca, a koje će osobno predstaviti vlasnik vinarije Mustafa Čamlidža, te slovenačka Puklavec Family Wines.