kušanje

Petnaesto izdanje Međunarodnog festivala vina i gastronomije arajevo Wine Fest sinoć je zatvoreno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Ljubitelji vina su dva dana uživali na manifestaciji na kojoj se okupilo gotovo 40 vinarija iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Degustirali su najbolja vina vinarija Nuić, Marijanović, Crveni brijeg, Keža, Andrija, Buntić, Matić. Kutjevo, Badel, Hepok...
Hvala svim posjetiocima i vinarima koji su bili dio ove lijepe priče. Već 15 godina se družimo zajedno i uživamo u iću i piću. I ovaj put smo pokazali da možemo na pravi način organizirati velike manifestacije o kojima će se dugo pričati., kazao je Elmir Miro Hadžialić, organizator Sarajevo Wine Festa.

Prvog dana festivala održana je i Noć Vinarije TRS koja je nastala 2006. godine spajanjem porodičnih poljoprivrednih gospodarstava Marija Faletara i Zlatka Bošnjaka, a trenutni kapacitet im je 550.000 litara vina. Posjetitelji su mogli uživati i u proizvodima koje zastupa Džajić Commerce.
Ovo je bilo naše 12 učešće na Sarajevo Wine Festu. Prezentirali smo delikatesne sireve (grana padano, rucker feta u masl. ulju sa zacinskim biljem, camenbert...), Basso maslinovo ulje, Seville masline, Šurlan rakije i likere... Prezentacija je bila odlična, a kritike gostiju pozitivne, kazali su.

Na Sarajevo Wine Festu sinoć je bilo i mnogo poznatih osoba iz kulturnog i javnog života. Tako su među posjetiteljima bili načelnik Općine Centar Srđan Mandić, režiser Elmir Jukić, glumac Tarik Džinić, muzičar Adis Sirbubalo, biznismeni Nijaz Skenderagić, Haris Čolić i Demir Selmanović, modna kreatorka Emina Husedžinović, Dejan Radović...

klix.ba