zgrada

Ni Francuska, ni Italija, ni Španjolska - već Argentina! Ova južnoamerička zemlja već se treću godinu zaredom može pohvaliti kako imaju najbolju vinariju na svijetu. Portal World's Best Vineyards donio je takvu odluku nakon glasovanja i biranja gotovo 600 eksperata.

Vinarija Zuccardi Valle de Uco, smještena u regiji Mendoza, proglašena je najboljom vinarijom svijeta za 2021. godinu. Prilikom biranja vrednuju se uređenja i izgled vinarija, ali prije svega, kvaliteta njihovih proizvoda.

"Izuzetno smo zadovoljni. Ovo je vrlo važno priznanje za nas i za regiju, s obzirom da se žiri izmjenjuje iz godine u godinu" - izjavio je Miguel Zaccardi, jedan od menadžera vinarije. "Ovo nam omogućava da nastavimo Mendozu, ali i dolinu Uco, ucrtavati na svjetsku vinsku mapu" - dodao je.

Poredak, koji godišnje sastavlja žiri sastavljen od 600 svjetskih sommeliera, vinskih stručnjaka i novinara koji se bave luksuznim putovanjima ocjenjuje najbolja mjesta za kušanje vina, kao i arhitektura vinarija, ali i njihovih popratnih sadržaja.

Uz pobjedničku argentinsku vinariju, još se jedna vinarija iz te zemlje našla u TOP 10, a riječ je o vinariji Carena Zapata. Inače, drugom najboljom vinarijom proglašena je španjolska Marques de Riscal, a treća francuska Chateau Margaux.

punkufer.hr