logo

Nakon godinu dana pauze u Poreč se vraća Vinistra, a njezino 27. izdanje održat će se od 18. do 20. lipnja, prvi put na otvorenom, priopćili su organizatori, ističući kako će središte vinskog svijeta tijekom ta tri dana biti atraktivna porečka uvala Peškera.

Novi termin, nova lokacija i velika radost nas vinara što ćemo unatoč još jednoj neizvjesnoj godini uspjeti organizirati našu izložbu s najduljom tradicijom u Hrvatskoj. Na prvom mjestu su zdravlje i sigurnost posjetitelja i vinara pa ćemo strogo poštivati sve preporučene epidemiološke mjere. Ovo je najljepši početak ljetne sezone u Istri za koju se nadamo da će biti bolja od prošlogodišnje - kaže Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre.

Istarski vinari kažu kako je prošla vinogradarska godina bila izvrsna pa najavljuju vrhunska vina. Kao zagrijavanje za 27. Vinistru, 30. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata istarskih podruma, kada istarski vinari od 10 do 19 sati već tradicionalno otvaraju vrata svojih vinarija.

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja u podrumima je ograničen pa se unaprijed trebaju najaviti i rezervirati termin dolaska.