skupna

Posljednje vinske face u ovoj godini "nacrtale" su se poslije placa u središtu Zagreba u Vlaškoj 7 ispred trgovine sa vinima i delicijama Witrina blizu glavne tržnice (plac) Dolac.

To je bilo već peto okupljanje važnih "vinskih faca" u sklopu projekta koji su osmislile Manuela Maras i Jelena Bulum kako bi omogučile vinoljupcim da nakon placa zastanu i kušaju najbolja vina. Nakon tri velika vinara, Bibich-a, Polettija i Kabaja koji su na subotnjoj špici točila svoja vina, tri "face", tri super vinara donijeli najbolje boce iz svojih podruma. Bili su to Zdenko Šember, Đorđe Bikicki i Dario Prinčić.Pilo se od pjenušca, preko tokaja i rieslinga do crnog pinota.

Zdenko Šember s Plešivice blizu Zagreba jedan je od najboljih hrvatskih proizvođača pjenušaca a ispred Witrine je ponudio i riesling iz 2018.godine.

Druga "faca" bio je Đorđe Bikicki kojega smatraju pokretačem orange revolucije u srpskom vinarstvu.

Njegova vina dolaze sa položaja Banoštor najboljeg na Fruškoj gori. Njegov Uncensored macerirani traminac iz 2017.godine proglašen je kao najbolje orange vino Balkana ove godine u Sofiji.Kušalo se i odličan pinot noir by Bikicki.

Iz pokrajine Friuli, nadomak slovenske granice stigao je ikona prirodnog vinarstva Dario Prinčić.

Od 2000.godine iz njegovog podruma izlaze isključivo prirodna macerirana vina.

Kao što i priliči uz vinare bile su i druge "face" pa je tako vina kušala Tena Vodopija,afirmirana pjevačica i ispričala kako je dospjela u Cabaret priču "Esprit de Paris" pod vodstvom legendarnog Mire Ungara a ispred Witrine bio je i vinoljubac skladatelj Alfi Kabiljo.

sesvete-danas.hr