portal o vinu

U godini kada slavi 130 godina postojanja, vinarija Tikveš je u Kavadarcima proteklog vikenda organizovala šesti put Tikvešov festival mladog vina, koji je jedinstvenog koncepta u regionu predstavljen prvi put 2010. godine.

Stručna javnost i iskusni poznavaoci vina kao i prijatelji vinarije Tikveš imali su priliku da nazdrave za sve dosadašnje i buduće uspjehe vinarije i da prvi probaju novo vino iz posljednje berbe, kao najavu za novu vinsku godinu. Prvi komentari posjetilaca na degustaciji su izuzetno pozitivni.

Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni ambasadori, ljudi iz svijeta biznisa, poznate ličnosti, somelijeri i ljubitelji vina. Prvi dan su se u okviru muzičkog programa predstavili Tavitjan brothers, potom je Vlatko Stefanovski publiku oduševio svojim nastupom, a nastavak druženja bio je rezervisan za DJ Dragana B. Kostića. Drugog dana Festivala mladog vina publiku je na noge podigla Tijana Dapčević, a muzički program je sinoć svečano zatvorio nastupom DJ Dragan B. Kostić.

O Vinariji Tikveš

Vinarija Tikveš ove godine slavi 130 godina uspješnog rada. Ključni zaokret u napredovanju najstarije vinarije u Makedoniji i jugoistočnoj Evropi dogodio se 2003. godine kada je Tikveš kupila investiciona grupe M6. Ulaganja od više od 30 miliona eura u svaki segment proizvodnje, kao i stroga kontrola kvaliteta, pozicionirala su Vinariju na lidersku poziciju na Balkanu koji svojim visokokvalitetnim vinima osvaja inostrano tržište. U ovom trenutku Tikveš godišnje proizvodi oko 12 miliona litara vina i 50% svojih proizvoda plasira na tržišta u više od 25 zemalja širom sjvieta, osim tradicionalnog prisustva na tržištima u Srbiji i regionu.