Prodor makedonskog vina u Kinu

portal o vinu

Makedonsko vino će se izvoziti u Kinu. Najveći kineski distributer vina zadovoljan je kvalitetom makedonskog vina i najavio je suradnju sa svih devet makedonskih vinarija.

Prema zamjeniku makedonskog premijera, Vladimiru Peševskom, prvi čovjek kineske vinarije sa 600 distributivnih centara, koja za potrebe Kine uvozi vino iz cijelog svijeta, najavio je da će sigurno potpisati ugovor s devet makedonskih vinarija.

"Tijekom biznis-foruma u Chengduu, napravljena je prezentacija makedonskih vina velikom broju kineskih distributivnih centara. Ovaj najveći bio je izuzetno zadovoljan kvalitetom vina i suradnja će se ostvariti. Sve u svemu, mnogo makedonskog vina će se naći u Kini", izjavio je Peševski.

U međuvremenu, tvrtka poznatog uvoznika vrhunskih vina u SAD-u, Eric Solomon (European Cellars), otkupio je cijelu raspoloživu količinu vina od Tikveša, Vranec Special selection iz berbe 2010. godine, predviđene za prodaju ove godine. Radi se o 40.000 boca visokokvalitetnog crvenog vina proizvedenog po najsuvremenijoj tehnologiji od sorte grožđa vranec.

Dodatno, ova tvrtka koja je dosad bila specijalizirana za uvoz na američko tržište isključivo visokokvalitetnih vina iz određenih regija Francuske i Španjolske, utrostručila je prvotno dogovorene narudžbe visokokvalitetnih vina Tikveša, Vranec Special selection i Rkaciteli Special selection za sljedeću godinu. Ovakva odluka European Cellarsa uslijedila je nakon preporuke svjetski poznatog vinskog kritičara Roberta Parkera.

seebiz.eu

Vinari

Jedna od najvećih, neprofitnih, vinskih udruga na svijetu Munskänkarna, s ukupno više od 25 tisuća članova i 170 sekcija po cijeloj Švedskoj i svijetu, odabrala je Istru kao svoju vinsku regiju 2017...

Prezentacije

Sinoć je u organizaciji Vinarije Povratak u restoranu California na Brankovićima upriličena službena prezentacija prvih pet komercijalnih vina Vinarije Povratak. Prezentirana vina su plod...

Vinolozi

U Gradskoj čitaonici održana je promocija knjige "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija", autora Svetozara Savića. "Moj cilj je bio da obiđem i promovišem male porodične vinarije, koje nisu...