butelje

Na tri vinska renomirana mežunarodna natjecanja koja su u održana u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Austriji, vina "Tikveš" i "Tikveš Châteaux & Domainеs" osvojila su 23 medalje i jednu posebnu nagradu.

S novoosvojenim nagradama, broj medalja i priznanja od početka godine uskoro će biti 100, čime "Tikveš" još jednom potvrđuje lidersku poziciju na tržištu vina i kontinuiranu težnju da potrošačima ponudi najbolje.

Na jednom od najvećih europskih natjecanja "Mundus Vini Summer Tasting", koje se održava u Njemačkoj, "Bela Voda white 2021" osvojila je zlatnu medalju i posebnu nagradu za najbolje vino iz Makedonije (Best of Show North Macedonia). Zlatne medalje dobila su i vina "Terrasse au Soleil" iz 2021 i "Barovo red" iz 2019, dok je "Bela Voda red" iz berbe 2019 nagrađena srebrenom medaljom.

Na natjecanju "Austria Wine Challenge - Vienna 2022" osvojeno je pet zlatnih medalja za crvena vina "Barovo", "Bela voda", "Vranac Luda Mara" i "Terrasse à l'Ombre" iz berbe 2019. kao i bijelo vino "Sauvignon Blanc Barovo" iz berbe 2021. godine. Srebrene medalje na ovom natjecanju dobila su vina "Domaine Lepovo Chardonnay", "Bela Voda white" "Barovo white" i "Alexandria Cuvée rose" iz berbe 2021. godine.

Na prestižnom "International Wine&Spirit Competition 2022", koje je održano u Londonu, osvojeno je 10 medalja. Srebrena medalje je dodeljena vinu "Vranac Luda Mara" iz 2019, a brončane medalje pripale su crnim vinima "Alexandria Cuvée" iz 2020, "Barovo" iz 2019. "Vase de Pierre" iz 2018 i "Terrasse à l'Ombre" iz 2019 godine iz vinarije "Château de Gourdon", "Domaine Lepovo Grand Cuvée" iz 2019, kao i bijela vina "Bela Voda" iz berbe 2021, "Sauvignon Blanc Barovo" i roze vino "Alexandria Cuvée" oba iz berbe 2021. godine.

"Lozova žolta" rakija VS takođe je osvojila brončanu medalju na ovom izuzetnom natjecanju. Vina "Tikveš" i "Tikveš Châteaux & Domainеs" godinama su najtrofejnija u Jugoistočnoj Europi, što je značajna konkurentska prednost među proizvođačima vina. Istovremeno, osvajanje ovih priznanja je od velikog značaja za jačanje balkanske vinske regije u svjetskim okvirima, kao i za prodor "Tikveša" vina na svjetsko tržište.